Wil je een website op maat

Website op maat

Waarom een website op maat

Een WordPress website op maat laten maken is een goede mogelijkheid om je van de concurrentie te onderscheiden. Er is immers geen ander met hetzelfde WordPress thema als je eigen maatwerk thema.

Een website op maat kan erg handig zijn als je ook content gaat aanbieden die zich niet eenvoudig in een standaard WordPress thema laat plaatsen. Extra functies als filteren en combineren van content is bijvoorbeeld mogelijk met maatwerk functies.

Wat is het voordeel van een website op maat

Omdat het hele WordPress thema voor jou op maat gemaakt wordt, kun je zelf voor een groot de bepalen hoe je met het thema wil werken aan de ‘achterkant’ waar je de inhoud van je pagina’s beheert. In overleg kunnen we de contentvelden op een volgorde zetten die voor de beheerders overzichtelijk en eenvoudig is.

Wat voor de ‘achterkant’ van je eigen thema geldt, geldt nog meer voor de voorkant. Alle HTML en CSS trucs kunnen uit de kast getrokken worden om er een imposant geheel van te maken. Ook het tegenovergestelde is mogelijk als je een minimalistisch en supersnelle website wilt hebben.

  Hoe wordt er gewerkt aan een website op maat

  Jouw website op maat bouwen we in de eerste instantie samen. We bekijken wat jullie ideeën en wensen zijn en of we deze grafisch en functioneel in een webpagina kunnen passen. Als dat in de eerste instantie niet lukt dan kijken we samen hoe we de gevraagde functionaliteit zo goed mogelijk kunnen benaderen.

  Welke stappen zijn er nodig voor de bouw van je website

  We beginnen altijd samen met jou, om te horen wat je van je nieuwe website verwacht, waarom je dat verwacht en wat je met de resultaten wilt gaan doen. Zo krijg ik een goed beeld van je verwachtingen en kan ik een inschatting maken voor de vervolgstappen.

  Op basis van een soort wensen en eisenpakket dat na deze stap samengesteld kan worden, volgt de volgende stap voor jouw website op maat: een functioneel ontwerp (ook wel F.O. genoemd). Dit klinkt heel technisch, maar dat valt op zich best mee. In dit F.O. leggen we samen vast hoe je maatwerk website technisch moet gaan werken. Hieruit haal ik de informatie voor de technische werking van jouw website. Dit F.O. is ook voor een eventuele programmeur die er aan te pas kan komen leidend voor zijn werkzaamheden.

   

  website op maat

  Zo’n F.O. is dus best belangrijk, omdat een groot deel van de werkzaamheden in de techniek van de website gaat zitten en het jammer zou zijn dat hier tijd verloren gaat. Daarom is het F.O. ook een belangrijke stap in de ontwikkeling van jouw website op maat.

  Op basis van het F.O. kan er een start gemaakt worden met het programmeerwerk en het grafische ontwerp (webdesign). Het grafische ontwerp kan ik voor je doen, maar mag ook door een externe partij gedaan worden. In de praktijk gaat het vaak sneller als ik het voor je doe, omdat ik al helemaal in het proces zit en het F.O. dan net klaar is, goed begrijp. Als een derde partij het webdesign voor je maatwerk website doet, dan is het belangrijk dat ze het F.O. helemaal begrijpen.

  Net als het F.O. is ook het grafische ontwerp een belangrijk onderdeel van jouw nieuwe website. Ook het ontwerp is een onderdeel dat compleet afgerond moet zijn voordat het technische bouwen van de website kan beginnen: het grafische ontwerp wordt dan immers omgezet naar HTML en CSS.

  Wat kost het om een website op maat te laten maken

  Veel webbouwers kennen deze vraag en zeggen dan: ‘wat kost een auto?’. In principe een passende vergelijking, want hoe krachtiger, mooier, uitgebreider en meer geavanceerd een website moet worden, hoe meer tijd (en dus geld) het gaat kosten.

  Op basis van het F.O. is het over het algemeen goed te doen om een sluitende offerte voor de website op maat af te geven.

  Dat een maatwerk website meer kost dan ‘gewoon een thema’ spreekt denk ik voor zich. Dat neemt echter niet weg dat een maatwerk website altijd kostbaarder is. Omdat een maatwerk thema speciaal voor jou op maat is gemaakt kun je dat laten aansluiten bij je eigen werkwijze en procedures en hieruit veel tijdwinst halen bij het vullen, onderhouden en bijhouden van je website.

  Kan ik ook zelf aan de slag met het ontwerpen van mijn website op maat

  Webdesign is een vak op zich. Een webdesigner houdt, naast de uitstraling van je website, ook rekening met de gebruiksvriendelijkheid (usability) van je website. Dat betekend echter niet dat je zelf niet kunt of mag meedenken bij het ontwerp van je website.

  In een aantal stappen komen we in de regel samen tot het best passende ontwerp van jouw maatwerk website. Deze stappen bestaan uit diverse ontwerpvoorstellen die, samen met jouw input, worden samengevoegd tot een definitief ontwerp van jouw maatwerk website.

  Ook aan de slag met jouw website op maat? Neem dan direct contact op

   

  Webdesign, WordPress en meer...

  Web&Co biedt ondernemers 'praktische hulp bij online communicatie'.
  Uitgebreide beroepservaring met WordPress en SEO. Gespecialiseerd in Divi.

  Kwaliteit

  Aan je website stel je dezelfde eisen die je aan je bedrijf stelt.

  Wees gerust veeleisend en vertrouw op kwaliteit en flexibiliteit.

  Ervaring

  Met meer dan 25 jaar professionele ervaring bouw ik websites die er niet alleen schitterend uitzien, maar die ook resultaat leveren in de zoekmachines.

  Geen zorgen

  Web&Co laat je niet in de kou staan. Je kunt rekenen op snelle, betrouwbare en competente ondersteuning. Ik sta voor je klaar en help je bij alle vragen met betrekking tot online communicatie.

  WAAROM WEB&CO: Betrokken - Persoonlijke service - Snelle telefonische hulp - Goed bereikbaar