Wat is MailChimp?

Wat is MailChimp? Mailchimp is een populair e-mailmarketingplatform. De belangrijkste functie van MailChimp zijn het verzenden van nieuwsbrieven en geautomatiseerde e-mails om je klanten te informeren en je prospects te laten groeien.

Met e-mailmarketing kunt je in contact komen met je klanten en je doelgroep, door ze te voorzien van informatie, aanbiedingen en tips en tricks, is het mogelijk om online relaties op te bouwen en te onderhouden.

E-mailmarketing is een effectief kanaal. Uit statistieken van de DMA (U.S.A) is gebleken dat e-mail een gemiddelde ROI heeft van € 38,- voor elke uitgegeven € 1,-, wat aangeeft dat e-mail een uiterst kosteneffectieve manier is om je bedrijf te laten groeien.

 

Mailchimp-emailmarketing-infographic

Wat is MailChimp? Software voor e-mailmarketing

Je kunt je e-maillijst via een aanmeldformulier dat je op je website plaatst, laten groeien of je bestaande contacten importeren. Mailchimp biedt vooraf ontworpen e-mailsjablonen maar ook een e-mailbouwer waarin je via ‘drag-and-drop’ zelf een sjabloon kunt maken in je eigen huisstijl. MailChimp heeft ingebouwde analysemogelijkheden en ook mogelijkheden om spam te voorkomen. Dit alles zorgt ervoor dat Mailchimp aantrekkelijke software voor bedrijven is om te beginnen met e-mailmarketing.

Wat is MailChimp en waarvoor wordt het gebruikt?

Om te beginnen: Mailchimp een gratis e-mailmarketingtool zolang jouw lijst lager is dan 2000 abonnees / 10.000 e-mail per maand. Kortom, je kunt met Mailchimp nieuwsbrieven maken, verzenden en beheren. En ook je abonnees en lijsten bijhouden.

Met Mailchimp kun je e-mailmarketingnieuwsbrieven maken. Freddie, de mascotte van Mailchimp kun je zien in het logo en overal op de site en in de e-mailtool. (Dit heeft weinig te maken met hoe Mailchimp werkt, maar alles met waarom mensen Mailchimp gebruiken en leuk vinden.)

Wat kan MailChimp?

In Mailchimp kun je in één keer e-mails naar duizenden ontvangers sturen, de enige limiet is de omvang van je e-maillijst. Alle nieuwsbrieven kunnen worden gepersonaliseerd en gesegmenteerd in e-maillijsten / segmenten, om het relevant te maken voor de abonnees.

Wat kost MailChimp

Als je meer dan 2.000 abonees hebt moet je voor het gebruik van MailChimp gaan betalen. De prijs begint bij € 9,- per maand en is afhankelijk van je wensen.

Wat kan ik met de ‘gratis’ MailChimp?

Tot 2.000 abonnees kun je MailChimp gratis gebruiken. Je mag dan 10.000 berichten per maand versturen. Iedere maand opnieuw. De mails die je verstuurd kun je personaliseren met bijvoorbeeld voor- en achternaam.

Kan ik MailChimp gebruiken volgens de AVG?

In MailChimp kun je AVG-vriendelijke formulieren maken die consistent zijn met uw merk. De ingebouwde AVG-taal kan aangepast worden zodat je jouw abonnees in je eigen stijl kunt aanspreken en de benodigde toestemming kunt verzamelen.

Door middel van een ‘dubbele opt-in’ kun je de abonees om een dubbele bevestiging vragen op het e-mail nieuwsbrief abonnement. Via een link kunnen abonnees zichzelf eenvoudig en veilig afmelden.

Divi websites bekijken?

Hieronder enkele projecten die ik met behulp van Divi gerealiseerd heb.

In de portfolio vind je een compleet overzicht

 

Wil je meer weten over MailChimp?

Wil je MailChimp verder ontdekken, kijk dan bij de artikelen hieronder.

Direct contact opnemen voor meer info mag altijd natuurlijk!

WAAROM WEB&CO: Betrokken - Persoonlijke service - Snelle telefonische hulp - Goed bereikbaar