❤️ Online communicatie

Online communicatie is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de totale, overkoepelende communicatie. In de toekomst zal het belang van online communicatie alleen maar verder toenemen.

Wat is online communicatie

Online communicatie is een breed begrip waaronder diverse communicatiesoorten en-middelen vallen die online plaatsvinden.

Zo bestaan er inmiddels diverse online communities waarin leden met elkaar praten over verschillende onderwerpen.  Bekende voorbeelden van deze vorm van online communicatie zijn Facebook en LinkedIn.

Andere vormen van online communicatie zijn bijvoorbeeld skype, e-mail, websites, chat, webinars, e-learning en whatsapp.

infographic online communicatie

Zakelijke online communicatie

Voor je bedrijf ontkom je tegenwoordig niet aan online communicatie. E-mail en een eigen website vormen de basis van zakelijke online communicatie, maar uiteraard gaat dit veel verder.

Online communicatie via DM websites

Online communicatie vind steeds product- of meer dienstgericht plaats. Via zogenaamde ‘direct marketing’ website is het mogelijk om bezoekers met deze vorm van online communicatie te informeren over één bepaald deel van je product- of dienstaanbod.

Online communicatie via virals

Een viral is een mooi voorbeeld van online communicatie. Een viral wordt online verspreid, met als het idee dat deze zich als een soort virus vermeerderd naar verschillende ontvangers. Meestal wordt een viral gestart in sociale media als Hyves en Twitter.

Online communicatie combineren

Online communicatie laat zich goed combineren met traditionele (offline) communicatie. Online communicatie leent zich bij uitstek voor interactie met de gebruiker/bezoeker.

Online communicatie via QR Code

Een veelgebruikt voorbeeld is de QR Code. Deze ‘blokjescode’ kan m.b.v. de camera in o.a. smartphones gelezen worden en bevat meestal een url.  Deze QR code verbind in dit geval de offline met de online communicatie.

Online communicatie met een WordPress website

Web&Co gebruikt WordPress en Divi om effectieve websiteslandingspagina’s en actie-websites te maken. Ook onderhoudoptimalisatie, SEO wordt voor de klanten uitgevoerd.

WAAROM WEB&CO: Betrokken - Persoonlijke service - Snelle telefonische hulp - Goed bereikbaar