SSL versleutelde verbinding

Sommige website gebruiken het al heel lang. Bijvoorbeeld banken en overheidsinstellingen. Het webadres begint met https en heeft een groen slotje om aan te geven dat de verbinding versleuteld wordt.

SSL, te herkennen aan HTTPS voor de url, is een techniek waarmee de verbinding tussen de bezoeker en de server waar de website is gehost wordt beveiligd door encryptie (versleuteling).

Er wordt vaak aangenomen dat SSL alleen nodig is wanneer een bezoeker gegevens verstuurt via de website, maar SSL werkt ook de andere kant op. Met een SSL verbinding zorg je ervoor dat men niet kan meelezen met wat je naar de website verstuurt. Het voorkomt ook dat gegevens die naar de website verstuurd worden, of vanaf de website verzonden worden, aangepast kunnen worden. Als website eigenaar wil je zeker weten dat jouw bezoeker of klant datgene op jouw website te zien krijgt dat je er zelf hebt neergezet. Daarom is een veilige SSL verbinding voor iedere website een goed idee.

Google en SSL

Onlangs heeft Google aangekondigd dat zij vanaf juli 2018 bezoekers gaat waarschuwingen wanneer zij websites bezoeken die níet beveiligd zijn met een SSL-certificaat. In eerste instantie zal er gewaarschuwd worden als je probeert in te loggen op een niet beveiligde website of webshop, maar niet veel later zal een bezoeker bij ieder bezoek aan een niet beveiligde website gewaarschuwd worden.

Wanneer jouw website met SSL beveiligd is, wordt dit door Google beloond met een hogere indexering. Op dit moment weegt dit nog niet heel zwaar, maar binnenkort gaat Google hier, onder de vlag ‘HTTPS everywhere’, meer consequenties aan verbinden. De reden dat Google online veiligheid hoger op de prioriteitenlijst heeft gezet, is dat Google haar gebruikers wil beschermen tegen hackers die via open netwerken je online gedrag kunnen traceren en misbruiken. Google wil dit door middel van dataversleuteling tegengaan.

Waarom nu al?

Een nieuwe privacy wetgeving, de AVG wordt op 25 mei a.s. van kracht en Google laat de melding, zoals ze nu aangeven, pas in juli zien. Toch is het handig om je website nu al van SSL te voorzien omdat dit voor de AVG ook noodzakelijk is.

Inhoudsopgave

Table Of Content

WAAROM WEB&CO: Betrokken - Persoonlijke service - Snelle telefonische hulp - Goed bereikbaar