Een review op Google schrijven

Door het schrijven van jouw recensie (review) help je de website waarvoor je de review schrijft, om beter gevonden te worden in Google. Bovendien ondersteunt jouw recensie potentiële klanten van die website bij het maken van de juiste afweging om al dan niet diensten af te nemen. Het schrijven van een recensie kost slechts een paar minuutjes. 

Bij Web&Co zijn die diensten bijvoorbeeld: een website laten bouwen, een website verbeteren, zoekmachineoptimalisatie, technische aanpassingen en meer…

 

Om een recensie te kunnen schrijven moet je te zijn ingelogd met je Google-account.

 • Heb je al een Google-account?
 • Ga dan naar ‘Stappenplan voor het plaatsen van een recensie’.
 • Heb je een Gmail-adres? Dan beschik je automatisch over een Google-account. Gebruik dan jouw Gmail-mailadres en bijbehorende wachtwoord om in te loggen voor het plaatsen van een recensie.
 • Geen Google-account en toch een recensie schrijven?
 • Voor het aanmaken van een Google+ account klik je op: https://accounts.google.com/signup
 • Het aanmaken van een account is heel eenvoudig en vraagt slechts 1 minuut van je tijd.

Stappenplan voor het plaatsen van een recensie

 1. Ga naar het bedrijfsprofiel van de website waar je een recensie voor wilt schrijven.
 2. Klik op de volgende link ‘een review schrijven’.
 3. Log in via de ‘inloggen’ link. Zie jij geen ‘inloggen’ link? Dan ben je waarschijnlijk al ingelogd en zie je rechtsboven je naam of je e-mailadres.
 4. Beoordeel het bedrijf op een schaal van 1 tot met 5 sterren en geef in het ‘tekstvak’ extra informatie die je nuttig en/of zinvol vindt voor anderen om te weten.
 5. Het kan zijn dat Google vraagt om nog wat gegevens toe te voegen aan je profiel, zoals je naam. Zo nee, dan kun je stap 4 overslaan.
 6. Let op! Google is erg streng in het beoordelen van de recensies. Daarom mag je geen linkjes naar je eigen of een andere website in de recensie vermelden. Doe je dat wel, dan is de kans groot dat Google je recensie wegfiltert. Het vermelden van de bedrijfsnaam waarvoor je de review schrijft is geen probleem.
 7. Klik op Publiceren wanneer je klaar bent. De recensies die je schrijft, zijn openbaar en worden ook gepubliceerd in je eigen Googleprofiel.
Inhoudsopgave

Table Of Content

WAAROM WEB&CO: Betrokken - Persoonlijke service - Snelle telefonische hulp - Goed bereikbaar