Mailchimp? Hier zijn 10 goede tips om de perfecte e-mailnieuwsbrief te maken

Het zou mooi zijn als je al een e-maillijst voor je bedrijf hebt opgebouwd. Want het samenstellen van een e-maillijst is een goed begin om jouw bedrijf in contact te brengen met een gerichte groep van geïnteresseerde volgers en potentiële klanten, met wie je via e-mailmarketing informatie over jouw producten en diensten kunt delen. Waarom en hoe je dat in MailChimp moet doen, lees je hier.

De eerste stap in effectieve e-mailmarketing is natuurlijk het maken van jouw eigen e-maillijst en het aanmoedigen van ‘de juiste’ mensen om zich hiervoor aan te melden.

Het is handig om aanmeldingen voor de e-mail nieuwsbrief aan te moedigen met een speciaal opt-in-geschenk. Dit kan bijvoorbeeld een Pdf zijn met tips en tricks die interessant voor je doelgroep zijn.

De tweede (en even belangrijke) stap bij het uitbreiden van jouw e-maillijst is door de abonnees te betrekken. Oftewel: je stuurt regelmatig inhoud van waarde of een passend interessegebied naar jouw lezers.

We noemen deze berichten ‘nieuwsbrieven’, maar je kunt ze zien als ‘updates’, ‘e-mails’, ‘notities’ of welke naam dan ook passend bij jouw zakelijke doeleinden om e-mailabonnees te triggeren.

Voordelen van het regelmatig verzenden van e-mailnieuwsbrieven naar jouw mailinglijst

Door regelmatig hoogwaardige nieuwsberichten naar jouw e-maillijst te sturen, blijft je doelgroep op de hoogte en betrokken bij jouw bedrijf en je diensten of producten.

Jouw e-mailnieuwsbrief kun je gebruiken om:

  • Educatieve inhoud die relevant is voor jouw publiek aan te bieden
  • Jouw bedrijf en merk als een branchedeskundige neer te zetten
  • Belangrijke updates over jouw bedrijf, producten of diensten te delen
  • Voorbeelden van relevante inhoud die jouw publiek leuk zal vinden of misschien heeft gemist geven (zoals bijvoorbeeld eerdere populaire blogberichten)
  • Herinneringen over de producten of diensten die je aanbiedt en hoe je er toegang toe krijgt delen
  • Jouw lezers laten weten hoe ze contact met je kunnen opnemen
  • Jouw merkpersoonlijkheid verder vestigen
  • Speciale exclusieve aanbiedingen onder de aandacht brengen

En deze lijst kun je op maat voor jouw doelstellingen aanpassen. Jouw nieuwsbrief is een kans om een ​​van deze strategieën op te nemen die gunstig zijn voor je bedrijf.

Hieronder doorlopen we een stapsgewijs proces voor het instellen van jouw e-mailnieuwsbriefsjabloon om elk van deze doelen te bereiken waarop je zich richt.

MailChimp is een veelgebruikte e-mailmarketingtool voor het MKB

Hoewel er heel veel e-mailmarketingtools zijn om uit te kiezen, is MailChimp er een die ik vaak aanbeveel en dit is waarom:

  1. Het naadloos integreert met jouw WordPress-website, waardoor je gemakkelijk e-mailadressen op je website kunt verzamelen en deze rechtstreeks naar jouw Mailchimp-lijst (en) kunt sturen.
  2. De eenvoudige bewerkingsinterface met ‘drag and drop’ is gemakkelijk te leren en te gebruiken.
  3. Het een breed scala aan e-mailsjablonen biedt, die kunnen worden aangepast aan de behoeften van jouw bedrijf voor een naadloze gebruikerservaring.
  4. Het een gratis abonnement voor jouw eerste 2.000 abonnees biedt.

Welk e-mailmarketingplatform je ook kiest, je kunt dezelfde principes toepassen die hieronder worden beschreven. Maar we zullen ze doorlopen met specifieke instructies en voorbeelden van Mailchimp.

Hoe kun je een e-mail nieuwsbrief een goede structuur geven in MailChimp

Allereerst: er is geen ‘goede’ of ‘verkeerde’ manier om je e-mailnieuwsbrief te structureren.

Doe wat bij je bedrijf past: deel de persoonlijkheid van je bedrijf, deel waardevolle inhoud met je publiek en wees niet bang om anders te zijn. (En maak je geen zorgen om het iedereen naar de zin te maken. Zoals eerder besproken, is dat het meest efficiënt en impactvol om rechtstreeks naar je doelgroep te schrijven. Dit zijn de mensen die op je lijst willen staan ​​omdat ze de inhoud die jij deelt nuttig en waardevol vinden.)

MailChimp

Maak jouw nieuwsbriefsjabloon

Om consistentie tussen jouw nieuwsbrieven te creëren (en ook om dubbel werk te verminderen), is het verstandig om een nieuwsbrief-sjabloon in je MailChimp-account te ontwerpen.

Hiervoor ga je naar sjablonen (template) sectie. Daar kun je een voorbeeld lay-outs of thema’s kiezen dat bij je past en dit verder aanpassen.

Jouw MailChimp nieuwsbrief sjabloon aanpassen

Het beste kun je de volgende MailChimp onderdelen aanpassen en opnemen in jouw nieuwsbriefsjabloon:

1. jouw logo

Het is natuurlijk belangrijk om jouw logo aan je logo toe te voegen aan al je marketing. Meestal wordt dit aan de bovenkant van de e-mail toegevoegd om duidelijk de context te geven voor wat de lezer ontvangt en van wie – maar voel je vrij om het ergens anders in je lay-out toe te voegen als dat beter past.

Gebruik een afbeelding met een hoge resolutie van minder dan 800 px breed (grote afbeeldingen moet je zoveel mogelijk vermijden.) Werk de alt-tekst van de afbeelding bij met een eenvoudige, beschrijvende titel (deze wordt weergegeven als de afbeelding niet kan worden geladen, in mijn geval zou er Web&Co staan)

Voeg, indien van toepassing, een link toe zodat het logo naar de startpagina van jouw website verwijst. Het logo is meestal een plaats waar lezers een link naar jouw website verwachten te vinden.

2. jouw kleuren

Met Mailchimp kunt je jouw nieuwsbrieven opmaken zodat ze passen bij jouw branding. Een manier om dat te doen is door jouw merkkleuren op te nemen.

Bijvoorbeeld de knoppen: zorg voor een passende kleur voor de knoppen in jouw huisstijl en pas deze toe op alle knoppen, zodat hierin een duidelijke eenheid ontstaat en de abonnees dit gaan herkennen.

3. Een introbericht

In de meeste e-mailnieuwsbrieven wil je een soort introtekst opnemen. Dit kan een vetgedrukte koptekst zijn over de onderstaande inhoud, een kopje met updates of belangrijke informatie, of een persoonlijk bericht van jou (of iemand in je bedrijf).

Nieuwsbrieven kunnen worden opgesteld in de stijl van jouw bedrijf of je merk, of door een specifieke persoon in jouw bedrijf.

4. Afbeeldingen

Hoewel er verschillende meningen zijn over de voor- en nadelen van het gebruik van afbeeldingen in nieuwsbrieven, is Mailchimp gebouwd om eenvoudig afbeeldingen toe te voegen.

Nadelen van het gebruik van (veel) afbeeldingen in je e-mailnieuwsbrieven kunnen zijn dat:

  • Het laden van e-mails met veel afbeeldingen kan langer duren.
  • Sommige e-mailclients (of e-mailinstellingen) afbeeldingen niet automatisch, wat ertoe kan leiden dat jouw e-mails niet worden weergegeven zoals ze zouden moeten.
  • Sommige e-mailclients e-mails met veel afbeeldingen eerder als Marketing of Spam aanmerken (wat betekent dat ze in de ongewenste mail terecht kunnen komen).
  • Over het algemeen kun je het beste niet te veel te vertrouwen op afbeeldingen in jouw e-mailnieuwsbrief. Ze kunnen zeker worden gebruikt om jouw boodschap te ondersteunen en te verbeteren, maar ze moeten niet jouw volledige boodschap zijn.

Mailchimp afbeeldingstips:

  • Gebruik afbeeldingen met een hoge resolutie van ca. 800px breed. Grote afbeeldingen kunnen voor problemen zorgen in e-mailberichten. Gelukkig heeft MailChimp een functie die hele grote afbeeldingen verkleint.
  • Werk de alt-tekst van de afbeelding bij met een eenvoudige, beschrijvende tekst (deze wordt weergegeven als de afbeelding niet wordt geladen)
  • Afbeeldingen kunnen worden gelinkt. Het is altijd goed om voldoende links naar relevante pagina’s op jouw website te bieden.
  • Zorg ervoor dat jouw boodschap zowel met als zonder afbeelding duidelijk is voor de ontvanger.

5. Call-to-action

Hoewel jouw nieuwsbrief natuurlijk vol staat met passende inhoud en mogelijkheden om de lezer tot actie aan te sporen, kun je het beste slechts één call-to-action benadrukken die jouw lezers aanmoedigt om te klikken.

Er zijn veel verschillende manieren om jouw call-to-action te onder de aandacht te brengen, hoewel de meeste links het beste in de vorm van een knop in een duidelijke kleur gebruikt kunnen worden.

6. Links naar relevante inhoud

Jouw nieuwsbrief zal doorgaans ingezet worden als een manier om nieuwe inhoud met jouw publiek te delen. Dit betekent meestal dat links naar specifieke pagina’s in je website worden gepromoot en gedeeld.

Of je nu een blog schrijft of niet, zoek manieren om relevante inhoud met jouw lezers te delen, zodat ze weten dat wanneer ze een e-mail van je openen, ze nieuwe en passende informatie ontvangen die aansluit bij hun interessegebied .

7. Hoe je contact kunt opnemen

E-mailmarketing eenrichtingsverkeer om inhoud naar jouw publiek te sturen. Maar het is ook belangrijk om jouw abonnees te laten weten hoe ze contact met je kunnen opnemen. Misschien heeft je bedrijf een klantenserviceteam dat jouw abonnees misschien handig vinden, of ben je zelf beschikbaar om vragen te beantwoorden.

Je kunt het je abonnees mogelijk maken ​​om rechtstreeks te reageren, door in de nieuwsbrief een ‘direct antwoorden’ knop toe te voegen. Als je dit wilt, dan voeg je gewoon een klein tekstje toe aan jouw nieuwsbriefsjabloon om mensen te laten weten dat dit mogelijk is. (Zorg ervoor dat het ‘antwoord op’ e-mailadres van jouw nieuwsbrief is ingesteld op het account dat je op deze berichten wilt controleren!)

8. Sociale knoppen

Natuurlijk neem je ook de social media links op in een je e-mailnieuwsbrief.

Als jouw belangrijkste call-to-action is om lezers naar je website te sturen, wil je ze ook op andere manieren bereiken. Maar over het algemeen is het gewoon handig om ook in je nieuwsbrief aan te geven dat je ook actief bent op de vermelde social media kanalen.

9. Voettekst

Hoewel veel nieuwsbriefsjablonen nagenoeg leeg zijn, zodat je kunt doen wat je wilt, zijn er een paar essentiële elementen die je in de voettekst van jouw e-mailnieuwsbrief moet opnemen om ervoor te zorgen dat je voldoet aan de AVG-wet.

Dit zijn de verplichte onderdelen die je moet opnemen in de voettekst van jouw e-mailnieuwsbrief:

  • Je zakelijke postadres
  • Een link om je af te melden en / of e-mailvoorkeuren bij te werken
  • En specifiek bij MailChimp:
    • Copyrightinformatie: herinnert lezers eraan dat de inhoud in jouw e-mail jouw intellectuele eigendom is en niet kan worden gereproduceerd zonder jouw toestemming. Mailchimp houdt dit automatisch up-to-date met het huidige jaar en de naam van jouw bedrijf (zoals gedefinieerd in jouw Mailchimp-accountinstellingen).
    • Een beschrijving van het e-mailabonnement: dit is een uitleg om mensen te laten weten waarom ze een e-mail van je ontvangen. Deze uitleg kan afzonderlijk worden ingesteld voor iedere mailinglijst die je gebruikt. Doorgaans herinner je de lezers eraan dat ze zich via jouw website hebben aangemeld voor jouw mailinglijst.
    • MonkeyRewards: als je een gratis Mailchimp-account hebt, bevat je e-mailvoettekst een MailChimp-logo. (Wanneer je overgaat naar een betaald abonnement, heb je de mogelijkheid om dit logo achterwege te laten.)

10. Onderwerpregel

De onderwerpregel is een van de belangrijkste elementen van jouw e-mail, omdat deze van invloed is op de vraag of abonnees jouw e-mail daadwerkelijk openen en de inhoud ervan lezen.

Kies bij het opstellen van jouw onderwerpregel een zin die:

  • Beschrijvend is voor jouw e-mailinhoud
  • Trefwoorden gebruikt die interessant zijn voor jouw lezers
  • Een element van verrassing of nieuwsgierigheid gebruikt
  • Een emotie of een gevoel oproept op dat je lezers zouden willen hebben

Bij het instellen van jouw onderwerpregel voor elke e-mailnieuwsbrief in Mailchimp, zijn er ook enkele andere belangrijke stukjes informatie die je over jouw e-mail moet verstrekken:

Mailchimp e-mailinformatie

Je moet deze items bijwerken voor elke e-mail die je met jouw nieuwsbriefsjabloon verstuurt:

  • Geef jouw nieuwsbrief een naam: dit is alleen een interne naam, dus kies een naam die je helpt de inhoud en het doel van elke specifieke e-mail te begrijpen. Kies iets in de trant van ‘Nieuwsbrief: [onderwerp / datum]’
  • E-mailonderwerp: dit is de onderwerpregel die jouw abonnees zullen zien. Je wilt dat jouw onderwerpregel een beschrijving is van jouw e-mailinhoud en zo overtuigend dat abonnees deze willen openen.
  • Van naam: dit is de naam van de afzender die aan jouw abonnees wordt getoond. Kies iets dat ze zullen herkennen, zoals jouw persoonlijke naam of jouw bedrijfsnaam. Sommige mensen kiezen ervoor om hun bericht te personaliseren met een hybride van naam zoals ‘Dirkjan van Web&Co’.
  • Van e-mailadres: dit is het e-mailadres van waaruit jouw bericht wordt verzonden, dus kies iets dat past bij het doel van de e-mail. Meestal moet jouw welkomst-e-mailreeks worden verzonden vanaf het primaire e-mailadres van jouw bedrijf (zoals info@website.nl). Het is ook prima om te verzenden vanaf het e-mailadres van een persoon als dit de persoon is die zal communiceren met de abonneelijst (bijvoorbeeld dirkjan@webenco.nl).

Voorbeeld bekijken en testen

Als je de nieuwsbrief afrondt, is het een goed idee om een ​​live test naar jezelf te sturen om te bevestigen dat alles er naar behoren uitziet.

Ga naar Voorbeeld en test bovenaan de pagina> Stuur een test-e-mail en voer jouw e-mailadres in. Zorg ervoor dat u het bericht op zowel desktop als mobiel controleert, aangezien het op elk verschillend wordt weergegeven!

Versturen

Wanneer je nieuwsbrief klaar is, sla je de wijzigingen op en klik je op Verzenden starten.

Inhoudsopgave

Table Of Content

BETROKKEN • PERSOONLIJKE SERVICE • SNELLE TELEFONISCHE HULP • GOED BEREIKBAAR

Divi

Diensten

Over Web&Co

Direct bellen

WordPress

Projecten

Contact

Direct mailen

WAAROM WEB&CO: Betrokken - Persoonlijke service - Snelle telefonische hulp - Goed bereikbaar