Divi 5.0

Divi 5.0 is een volledig nieuwe versie

Elegant Themes noemt Divi 5.0 de “Foundation Update”. Het is een geheel nieuwe versie van Divi, opnieuw ontworpen met de toekomst in gedachten en gebouwd met alle kennis en ervaring die het team van Elegant Themes heeft opgedaan bij het bouwen van Divi in de afgelopen negen jaar. Met deze update wordt de kern van Divi volledig vernieuwd en gemoderniseerd.

Divi 5.0

Divi viert binnenkort zijn tiende verjaardag en ze willen ervoor zorgen dat het klaar is voor de toekomst. Daarom leggen ze nu de basis voor de komende tien jaar, waarbij ze gebruik maken van de nieuwste technologieën en ontwikkelingen om gebruikers een nog betere ervaring te bieden.

Divi 5.0 is bedoeld om betere prestaties, stabiliteit, schaalbaarheid en uitbreidbaarheid te bieden. Met deze nieuwe versie hoef je niet langer te wachten op laadtijden en zal het klaar zijn voor de toekomstige richting van WordPress. Bovendien bevat het een API die webontwikkelaars een ongekende vrijheid geeft om aanpassingen te maken. En geen zorgen, de software is achterwaarts compatibel, dus bestaande Divi-gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over eventuele verstoringen.

Als je updatet naar Divi 5.0, zul je vanuit een UI-perspectief niet veel verandering merken. Het doel van deze update is niet om nieuwe functies te introduceren in de Divi Builder. Hoewel de Builder er op het eerste gezicht hetzelfde uitziet en werkt, zijn er achter de schermen aanzienlijke verbeteringen aangebracht die zich op verschillende manieren zullen manifesteren.

Verbeterde prestaties en schaalbaarheid zijn van groot belang in de online wereld. Een snellere en efficiëntere werking van je website of applicatie, ongeacht het aantal gebruikers. Wij kunnen je helpen om de online aanwezigheid te laten groeien zonder dat dit ten koste gaat van snelheid of kwaliteit van je platform.

Divi 5.0 is de ideale keuze voor wie prestaties en schaalbaarheid hoog in het vaandel heeft staan. Met aanzienlijke verbeteringen aan de Visual Builder, een snellere laadtijd van front-end pagina’s en het vermogen om zelfs zeer grote en complexe ontwerpen te verwerken, wordt Divi 5.0 de beste versie tot nu toe.

Met de opnieuw ontworpen Visual Builder kun je fundamentele wijzigingen aanbrengen in de interactiemogelijkheden en de manier waarop updates worden weergegeven tijdens het ontwerpen van een website, wat zorgt voor een snellere workflow. Het doel met Divi 5.0 is om de Visual Builder extreem snel te maken en ervoor te zorgen dat deze nooit vastloopt, ongeacht hoe complex je het ook maakt. Daarnaast zal je website ook sneller laden dankzij Divi 5.0. We hebben het backend-framework volledig vernieuwd door jaren aan technologische achterstand op te lossen, het opslagformaat van Divi te optimaliseren en het weergavemechanisme te verbeteren. Hierdoor kan deze nieuwe versie van Divi designinstellingen veel sneller verwerken.

Divi website bouwen

Say goodbye to shortcodes.

Divi 5.0 brengt een enorme verandering met zich mee: de migratie van shortcodes naar een moderner opslagformaat. Deze overgang heeft verschillende voordelen, waaronder betere prestaties en meer flexibiliteit.

 • De tool zorgt voor een snellere en efficiëntere verwerking van Divi-pagina’s en alle bijbehorende ontwerpinstellingen.
 • Door de manier waarop shortcodes en shortcode-attributen in berichtinhoud genest zijn te vereenvoudigen, kunnen het aantal bugs die ontstaan door complexiteit verminderen.
 • Het streven is om een systeem te leveren dat de creatie van geneste inhoud (zoals rijen binnen rijen) mogelijk maakt. Dit zal het schrijfproces veel eenvoudiger maken voor gebruikers en zorgen voor een betere leeservaring voor de lezers.

Deze verandering zijn van cruciaal belang omdat het Divi op één lijn brengt met de toekomst van WordPress. Met nieuwe ontwikkelingen in zicht, bereidt Divi zich voor om deze nieuwe richting te volgen en verder te gaan.

De nieuwste Builder-API

Divi 5.0 markeert een belangrijke verschuiving in de ontwikkeling van Divi. De nieuwe versie zal meer mogelijkheden bieden voor externe ontwikkelaars dan ooit tevoren. De geheel aanpasbare Divi Builder en bijbehorende API maken het mogelijk voor ontwikkelaars om allerlei nieuwe modules, instellingen en functies toe te voegen aan hun websites. Dit is een grote stap voorwaarts ten opzichte van de huidige Divi API, die al zeer populair is onder niet-ontwikkelaars. Om het verschil tussen de twee API’s uit te leggen, volgt hier een voorbeeld:

Stel je voor dat de Visual Builder een huis is gebouwd van steen. Het was oorspronkelijk bedoeld om aan de behoeften van een klein aantal mensen te voldoen, waardoor het moeilijk werd om aanpassingen en personalisaties toe te voegen. Net als bij een huis van steen kun je alleen kleine veranderingen maken, zoals het ophangen van een foto aan een spijker in de muur – maar alleen als deze specifieke afmetingen heeft en kan worden opgehangen aan een compatibele spijker. Met de nieuwe Visual Builder is dit niet langer het geval. Je hebt volledige vrijheid om je website naar jouw wensen en behoeften uit te bouwen, net zoals je met echte stenen kunt bouwen om je droomhuis te creëren.

Hoewel het een goed platform is, was er weinig ruimte in de huidige versie voor innovatie. Nieuwe ideeën werden tegengehouden door de beperkende structuur van Divi’s huidige API.

De nieuwe Divi Builder, versie 5.0, maakt het maken van een website zo makkelijk als spelen met blokken. In plaats van te worstelen met codes en ontwerpen, krijg je de blauwdruk om je ideale site te bouwen. En met de vele functies kunt je zelfs je site upgraden door een verdieping toe te voegen of aanpassingen te maken aan de begane grond. Geen gedoe meer met spijkers en hout – laat Divi 5.0 het zware werk voor je doen!

Wanneer zal Divi 5.0 gereed zijn?

Een veelgestelde vraag is “Wanneer komt Divi 5.0 uit?” Helaas is het lastig om deze vraag te beantwoorden in deze fase van ontwikkeling. Al meer dan 2 jaar wordt er gebouwd aan Divi 5.0 en er moet nog veel werk verzet worden. Onlangs hebben geselecteerde ontwikkelaars de bètaversie ontvangen en getest. De officiële release hangt af van hun feedback. Deze update is enorm en zal niet overhaast gelanceerd worden.

De lancering van Divi 5.0 zal plaatsvinden in verschillende fasen:

Fase 1: Developer Alpha – Dit is een voorbeeld van de Divi 5.0 API die nog niet helemaal af is. Ontwikkelaars kunnen alvast een idee krijgen van hoe Divi er in de toekomst uit zal zien, zodat ze plannen kunnen maken om hun huidige Divi-extensies aan te passen.

Fase 2: Bèta voor ontwikkelaars – Het is tijd om vooruit te kijken naar de toekomst van Divi 5.0 en al het harde werk dat ze hebben gedaan om deze release mogelijk te maken. Ontwikkelaars kunnen nu beginnen met werken aan hun extensies dankzij de voltooide Divi 5.0 API in onze bètaversie voor ontwikkelaars. Dit geeft hen een voorsprong op de officiële release van Divi 5.0, wat betekent dat jij ook snel van deze geweldige update kunt genieten!

Fase 3: Publieke Alpha – Dit is een “lite” versie van Divi 5.0 die al volledig functioneel zal zijn. Er zullen echter nog enkele functies en modules ontbreken, waardoor de gemeenschap feedback kan geven tijdens het gebruik ervan. De Publieke Alpha is perfect voor het bouwen van nieuwe Divi-sites en als testversie, maar kan niet gebruikt worden op bestaande sites vanwege de beperkte functionaliteit.

Fase 4: Publieke bèta – Zodra alle functies van Divi zijn toegevoegd aan de publieke alfa en alle feedback is verwerkt, zal de publieke bèta gelanceerd worden. Dit zal de volledig afgewerkte versie van Divi 5.0 zijn, met mogelijk nog wat bugfixes die tijdens de bèta ontdekt worden.

Volgende stappen: Officiële release – Na het verwerken van alle feedback uit de openbare bèta-fase, zullen ze Divi 5.0 officieel uitbrengen als een normale update in het WordPress-dashboard. Zo zorgen ze ervoor dat klanten de best mogelijke gebruikerservaring krijgen.

Recente ontwikkelingen

De eerste twee fasen zijn voltooid en de derde fase komt er binnenkort aan.

Probeer Divi 5.0

Ik breng je graag op de hoogte van een nieuwe update voor Divi 5: er is nu een Divi 5 demo websitebeschikbaar! Elegant Themes werkt momenteel aan het afronden van extra functies en het oplossen van eventuele bugs, zodat de Public Alpha binnenkort vrijgegeven kan worden.
Divi 5 demo website

 

Web&Co en Divi 5.0

Uiteraard ben ik erg blij met deze aankondigingen en de route naar Divi 5.0. Ik hoop snel de eerste website in een besloten omgeving te kunnen updaten naar Divi 5.0 en jullie de verbeteringen te kunnen laten zien.

Zodra dit het geval is hoor je via deze website weer van me of je krijgt persoonlijk een seintje van me!

Waarom kies je voor Divi en Web&Co?

Divi Expert

Wat zijn de voordelen van Divi?

 • Simpel te installeren
 • Snel en eenvoudig pagina’s bouwen in WordPress met de Visual Builder (WYSIWYG, What You See Is What You Get)
 • Honderden kant-en-klare bouwstenen: pagina’s, secties, rijen en modules
 • Veel kant-en-klare lay-outs beschikbaar
 • Een webbouwplatform waarin iedereen kan werken, ook met weinig technische kennis.
 • Woocommerce-integratie voor als je een webwinkel hebt en je een aantrekkelijke webwinkel wil maken.

Voordelen Divi expert Web&Co?

 • Als je een Divi website laat hosten bij mij, dan kun je gratis gebruik maken van een aantal premium plugins als:
  • Formidable Forms
  • WP Rocket
  • Divi Pixel
  • Divi Mega Pro
  • Divi Toolbox
  • Divi Overlays
  • ...
 • Toch snel een besparing van meer dan € 250,- op jaarbasis!

Stel je vraag of regel je website met Web&Co

DAAROM WEB&CO: BETROKKEN - PERSOONLIJKE SERVICE - SNELLE TELEFONISCHE HULP - GOED BEREIKBAAR

Inhoudsopgave

Table Of Content

WAAROM WEB&CO: Betrokken - Persoonlijke service - Snelle telefonische hulp - Goed bereikbaar