10 beste Divi-tools voor grafische content

Divi is een van de meest gebruikte thema’s voor het ontwerpen van websites. Desalniettemin is het altijd een goed idee om Divi-tools tot je beschikking te hebben die goed samen met Divi te gebruiken zijn, waardoor het ontwerp- en contentproces veel gemakkelijker worden. Ongeacht jouw niveau als grafisch ontwerper, efficiëntie is essentieel bij het aanpakken van nieuwe projecten. Efficiëntie betekent in dit geval sneller werken en hogere kwaliteit produceren.

Gelukkig is het tegenwoordig een stuk gemakkelijker om efficiënt te worden en inspiratie op te doen met de ontwikkeling van doe-het-zelfhulpmiddelen en -tools die je online kunt vinden. Dus met dat in gedachten heb ik hier een lijst samengesteld met de 10 beste gratis Divi-tools die alle Divi webdesigners en contentmanagers zouden moeten kennen.

Het uitgangspunt bij deze tools is dat ze gratis te gebruiken zijn (sommige hebben een pro-versie waarvoor betaald moet worden).

Infographic: Grafische tools voor Divi

1 Inkscape

Inkscape is een open-source en gratis vectorafbeeldingseditor die je kunt gebruiken bij het bouwen van je Divi website. Deze Divi-tools kun je gebruiken voor het maken van vectorafbeeldingen, voornamelijk in SVG-indeling, en voor het importeren en exporteren van andere indelingen.

Bovendien kan het primitieve vectorvormen weergeven, inclusief rechthoeken, bogen, sterren, spiralen, polygonen en zelfs 3D-kaders. Hiermee kunt je deze objecten vullen met patronen, effen kleuren en lineaire of kleurovergangen. Bovendien kunt je de randen van de objecten insluiten met een streek.

Inkscape ondersteunt ook optioneel traceren en insluiten van rasterafbeeldingen. Daarom kunt je vectorafbeeldingen maken van foto’s en andere rasterbronnen. Deze tool is heel gemakkelijk te gebruiken en heeft een mooie lay-out die je gemakkelijk kunt aanpassen, zodat je de klus perfect kunt afmaken.

https://inkscape.org/

2 Krita

Krita is een open-source professioneel schilderprogramma die bij je Divi-tools niet mogen ontbreken. Het is gemaakt door kunstenaars die kunstgereedschap voor iedereen toegankelijk willen maken.

Deze gratis grafische ontwerptool is in combinatie met Divi is uitstekend geschikt voor het maken van illustraties, strips, textuurpatronen en concept art. Bovendien wordt het geleverd met functies voor het bewerken van afbeeldingen en foto’s. Het biedt ook geavanceerde tekenhulpmiddelen zoals verdwijnpunten, vloeiende vormen en gelaagdheidmaskers, evenals sjablonen en aanpasbare penselen en gereedschappen.

https://krita.org/en/

3 Blender

Blender is een open-source pakket voor het maken van 3D-afbeeldingen, ideaal voor animators, videomakers en artiesten. Hiermee kun je alles doen wat met 3D te maken heeft, zoals modellering, animatie, rigging, simulatie, rendering, compositing en bewegingsregistratie. Je kunt het ook gebruiken voor het bewerken van je video’s en ondersteunt ook 2D-animatie.

Deze tool heeft een steile leercurve. Desalniettemin kunt je er zo ongeveer alles 3D mee doen. Bovendien werkt het met Mac, Linux en Windows. Ideaal om je Divi-website te voorzien van mooie animatievideo’s met behulp van deze divi-tools.

https://www.blender.org/

4 Gimp

GIMP is het afkorting voor GNU Image Manipulation Program. Het gratis gedistribueerde programma is een krachtige afbeeldingseditor met het oog op het maken van hoogwaardige afbeeldingen. JE kunt hier een breed scala aan taken uitvoeren, waaronder het retoucheren van foto’s, het samenstellen van afbeeldingen en het maken van afbeeldingen. Met deze Divi-tools kun je jouw eigen grafische elementen en illustraties maken.

Bovendien heeft het een geavanceerde scriptinterface waarmee je alles kunt doen, van de meest complexe manipulatieprocedures tot de eenvoudigste taken die gemakkelijk kunnen worden gescript. Zo kun je in Gimp eenvoudig grote afbeeldingen voor je Divi-website verkleinen, uitsnijden of aanpassen.

https://www.gimp.org/

5 Gravit Designer

Gravit Designer is een gratis app voor vector grafisch ontwerp met alle functies. Het werkt op alle platforms, waar je ontwerpen kunt maken en het volledige potentieel van jouw creativiteit kunt ontsluiten. De app wordt geleverd met flexibele en snelle tools die zelfs geschikt zijn voor professionele ontwerpers. Deze omvatten een SVG-bewerkingstool, presentatie, opties om de hoogte en breedte van het document in te stellen en 19 vooraf ingestelde afmetingen voor afdrukken. Als deze tool je bevalt kun je hem perfect toevoegen aan je Divi-tools om samen met Divi te gebruiken.

https://www.designer.io/en/

6 Unsplash

Gratis foto’s om te gebruiken in je website vind je op unsplash.com. Unsplash verleent je een onherroepelijke, niet-exclusieve, wereldwijde auteursrechtlicentie om foto’s van Unsplash gratis te downloaden, kopiëren, wijzigen, verspreiden, uitvoeren en gebruiken, ook voor commerciële doeleinden, zonder toestemming van of het toeschrijven van de fotograaf of Unsplash.

De foto’s op Unsplash worden gemaakt door (amateur) fotograven over de hele wereld.

Een perfecte website om foto’s voor je Divi website te zoeken. In combinatie met de andere Divi-tools op deze website kun je de gekozen foto’s aanpassen naar je eigen smaak, zodat jouw Divi-website er nog professioneler uit gaat zien.

https://unsplash.com/

7 Vecteezy

Vecteezy is een platform waar je duizenden gratis vectorafbeeldingen kunt vinden van hun community van ontwerpers over de hele wereld.

De Vecteezy Editor is een gratis SVG-editor die je kunt gebruiken om de aangeboden bestanden aan te passen zodat ze in jouw Divi project passen. Het bewerkingsprogramma breidt de functionaliteit van de Vecteezy-inhoud uit zodat je deze kunt aanpassen voordat je deze downloadt. Of je kunt het gebruiken met jouw andere Divi-tools om jouw eigen vectorontwerpen vanuit het niets rechtstreeks in jouw browser te maken.

https://www.vecteezy.com/

8 Canva

Met Canva maak je eenvoudig prachtige ontwerpen en documenten.

Deze gratis online grafische ontwerpsoftware heeft een interface voor slepen en neerzetten (drag & drop, net als Divi) en biedt professionele lay-outs die je kunt gebruiken om consistente grafische afbeeldingen te ontwerpen.

Naast de kant-en-klare sjablonen, kun je ook je eigen ontwerpen en afbeeldingen maken voor sociale media, je Divi-website, eBooks, documenten, evenementen, advertenties en marketing. Bovendien biedt het tal van aanpassingsfuncties die bij jouw merk passen. Een mooie aanvulling voor jouw oersoonlijke Divi-tools.

https://www.canva.com

9 Raw Therapee

RawTherapee is een robuust, gratis platformonafhankelijk programma voor onbewerkte fotoverwerking. Aanmelden en registreren is niet nodig. Je hoeft het alleen maar te downloaden.

Deze tool biedt een krachtig pakket tools waarmee je geweldige foto’s kunt maken en je creativiteit kunt laten zien. Het is een goede keuze voor wie op zoek is naar gratis fotobewerkingssoftware. En hoewel het wordt geleverd met een vergelijkbare fotobewerkingskracht als Lightroom, is het veel beter in kleurcorrectie. Je foto’s aanpassen voor je Divi website kan perfect met deze software en mag dus niet ontbreken bij jouw favoriete Divi-tools.

https://rawtherapee.com/

10 Sumo paint

Sumo Paint is een online afbeeldingseditor en schilder-app vergelijkbaar met Adobe Photoshop. Ook bevat het vergelijkbare functies als die van Pixlr.

De gratis versie van deze ontwerptool, die je prima kunt gebruiken om je Divi-website te voorzien van pakkende afbeeldingen, bevat filters, tekengereedschappen en beeldmanipulatoren. Het is snel, soepel en zeer veelzijdig. Je kunt afbeeldingen tekenen of afbeeldingen combineren met behulp van tekstelementen, symbolen, filters, meer dan 300 penselen en tal van unieke effecten past dit prima bij in deze opsomming van Divi-tools.

https://www.sumopaint.com/

Dit zijn 10 van de betere, zo niet de beste, gratis Divi-tools op grafisch gebied die alle Divi-ontwerpers zouden moeten kennen. Er zijn uiteraard nog veel meer gratis bronnen en tools beschikbaar om jouw Divi-website te perfectioneren, maar de Divi-tools op deze lijst zullen jouw leven als Divi-bouwer of Divi-contentmanager zeker een stuk gemakkelijker maken.

Stel je vraag of regel je website met Web&Co

DAAROM WEB&CO: BETROKKEN - PERSOONLIJKE SERVICE - SNELLE TELEFONISCHE HULP - GOED BEREIKBAAR

Inhoudsopgave

Table Of Content

WAAROM WEB&CO: Betrokken - Persoonlijke service - Snelle telefonische hulp - Goed bereikbaar